Uloguj se

O emisiji

NEDELJOM U 21h

Potraga za novom muzičkom senzacijom je počela.

Najpopularniji muzički šou na planeti „X Factor“ u novoj sezoni emitovaće se ovog proleća na pravom mestu - na Prvoj, televiziji koja je iznedrila i donela produkcijske najzahtevnije i najbolje svetske zabavne programe u Srbiji. 

Zanimljivost i novina u ovoj sezoni jeste da će šou imati pravi regionalni karakter s obzirom da će biti emitovan u čak pet zemalja: Srbiji, Hrvatskoj, BIH, Makedoniji i Crnoj Gori.

Projekat će biti realizovan u saradnji sa produkcijskom kućom "CLM" koja stoji iza ovog TV formata.

Šta vas očekuje od početka emitovanja do velikog finala

FAZA 1. - PREDAUDICIJE
Prvi deo procesa selekcije predstavljaju predaudicije: prvi sustret svih prijavljenih kandidata sa stručnom komisijom koju angažuje produkcija projekta. Predaudicije se održavaju širom regiona, a selekciju kandidata vrši stručni tim ljudi sačinjen od profesionalaca iz oblasti muzičkei tv industrije.Kandidati koji prođu selekciju stručne komisije nastupaju u sledećoj fazi takmičenja.

FAZA 2. – ŽIRI AUDICIJE: 5 EPIZODA
Audicije predstavljaju fazu takmičenja u kojoj se odabrani kandidati prvi put susreću sa publikom I žirijem XFA. Na audicijama kandidati pevaju jednu pesmu po izboru, a potom žiri odlučuje ko zaslužuje da ide u sledeću fazu takmičenja.
Nakon što takmičar nastupi, sudije daju komentare i glasaju. Takmičaru je potrebna većina pozitivnih glasova, odnosno tri ili četiri „Da“ da bi prošao dalje. Audicije će gledaocima X Faktora Adria biti prikazane u 5 uzbudljivih epizoda u trajanju od 60 minuta.

FAZA3.–BOOTCAMP: 2 EPIZODE - NOVO PRAVILO “IZAZOV 6 STOLICA”
U ovoj fazi takmičenja kandidati koji su prošli žiri audicije, susreću se sa raznim izazovima koji nedvosmisleno pokazuju ko je od njih spreman da prođe u sledeću fazu borbe. U “bootcampu” takmičari nastupaju pred žirijem, ali ovoga puta po grupama. U ovoj fazi takmičenja "bootcampa" sledi preokret – dinamika takmičenja se menja: sudije postaju mentori takmičarima!
Na početku ove epizode izabrani kandidati će biti podeljeni po grupama: mladići do 27, devojke do 27, vokalne grupe i stariji od 27.
Svaki član žirija u ovoj epizodi dobiće svoju grupu takmičara kojima će biti mentor do kraja serijala.Od ove faze takmičenja mentori tj. sudije serijala kreću u međusobnu uzbudljivu borbu za pobedu. Svaki sudija ima šest stolica i mora da odluči kojih šest takmičara ostaju da sede na njima i prolaze dalje.

FAZA 4. – KUĆE SUDIJA: 2 EPIZODE
U dve epizode koliko traje ova faza takmičenja gledaoci imaju priliku da zavire u luksuzne kuće mentora I ostvare bliskost sa njima. U toplini svojih domova mentori, pošto čuju svoje kandidate u kućnoj atmosferi, odlučuju ko zaslužuje da se nađe u najzahtevnijoj fazi takmičenja: emisijama uživo. Međutim, u konačnoj odluci mentorima pomažu njihovi specijalni gosti: poznate ličnosti iz sveta muzičke industrije koji iskrenim savetima i komentarima pomažu svojim domaćinima. Zadatak nije ni malo lak: samo po tri takmičara iz svake grupe ide u sledeću fazu takmičenja, te je saopštavanje konačne odluke veoma emotivno iskustvo i za gledaoce. Odabranih 12 kanidata potom nastupa u sledećoj, najuzbudljivijoj fazi takmičenja.

EMISIJE UŽIVO: 9 EPIZODA (8 polufinala + superfinale)
Emisije uživo predstavljaju dinamičnu I izuzetno uzbudljivu fazu takmičenja. U ovoj fazi takmičari nastupaju uživo pred žirijem i publikom koja dobija mogućnost da glasa za svoje favorite. Nakon što svi takmičari nastupe, žiri iznese svoje kometare i glasovi publike budu izbrojani, objavljuju se rezultati. Dva takmičara sa najmanjim brojem glasova publike nastupaju još jednom, nakon čega sudije glasaju da li žele da takmičar ostane ili ga žele poslati kući. U slučaju da sudije glasaju jednako (2 za ostanak, 2 za napuštanje), tada se gledaju glasovi publike i takmičar sa najmanjim brojem glasova ispada. U finalu sudije ne mogu odlučiti pobednika, već se on isključivo određuje brojem glasova publike.

S obzirom na regionalni karakter, šou će doneti i brojna iznenađenja. Ono što je sigurno, na proleće nas očekuje odlična zabava za koju će se pobrinuti ne samo top izvođači već i veoma zanimljiv žiri sastavljen od vrhunskih muzičara i naravno, voditelji.

ŠOU „X FACTOR“

“X Factor” je planetarno poznat tv format koji je 2004. godine kreirao čuveni TV producent i talent skaut Sajmon Kauvel. Ovaj popularni šou program predstavlja pevačko takmičenje u kojem svoju šansu dobijaju talenti koji želi da ostvare pevačku karijeru i pokažu da u sebi nose takozvani. faktor “X” potreban za međunarodni uspeh. Veliku popularnost “X Factor” poseduje i zahvaljujući sudijama koji u određenoj fazi takmičenja postaju mentori kanidatima, pa se iz emisje u emisiju gradi i dodatni takmičarski nivo u kom se sudije međusobno takmiče – kroz svoje kandidate. O koliko je uticajnom televizijskom programu reč najbolje govore imena koja su prošla kroz žiri ovog formata, a među kojima su i: Nikol Šerzinger, Pola Abdul, Šeron Ozborn, Britni Spirs, Demi Lovato, Mel B, Sajmon Kauvel. Svoje prve muzičke korake u “X Factoru” načinile su sada već afirmisane pevačke zvezde: Džejms Artur, Melani Amaro, Emblem 3, Litl Miks, Liona Luis, kao i trenutno najpopularnija pop grupa na svetu „One Direction“. Koliko se ovaj šou dopao gledaocima govori i podatak da se “X Faktor” trenutno emituje u preko 40 zemalja širom sveta.

O "X Faktoru Adria" se možete informisati i na zvaničnoj fb stranici XFactorAdria.

0
12 Komentari
Ostali komentari
Amel Ćurić POBEDNIK

Amel Ćurić POBEDNIK "X Factor Adria"

Favorit publike i jedan od miljenika žirija pokazao je šta je x faktor. Samouveren, veseo