Uloguj se

Epizode

12. 06. 2015. 13:42   >>  10:53

X factor - POLUFINALE

Muzičko-takmičarski šou „X factor“ napustilo je ove večeri dvoje finalista - Antonio Krištofić i „Adnan i Tarik“. Ostalih šestoro: Iva Ćurić, „Highway trio“, Bobi Mojsovski, Amel, „9Control“ i Magdalena Bogić nastupaju u superfinalu 21. juna u Areni, kada će samo jedan od njih postati pobednik „X factora“ i odneti vrednu nagradu od 20 000 evra.

Ovako je počelo:

Polufinalno veče otvorio je specijalni gost, popularni hrvatski pevač Žak Houdek numerom „Nov čovjek“. Njemu su se na pozornici X factora pridružili voditelji Antonija Blaće i Aleksandar Radojičić. Žak je priznao da voli da dođe u goste, što mu je i publika potvrdila velikim aplauzom.

Magdalena, Iva, Bobi, Antonio, Amel, "9Control", Adnan i Tarik i "Highway trio" imaće još jednu priliku da pokažu da su sjajni pevači kako bi osvojili simpatije publike koja glasa sms-om. Kandidat koji bude osvojio najmanje glasova automatski napušta šou, dok sledećih dvoje takmičara sa najmanje glasova publike pevaju pesmu spasa. 

Ove večeri pesme finalista biće posebno emotivne jer će imati i posvetu.

Na bini su i članovi žirija: Masimo, Tonči, Željko i Aleksandra. Antonia je naglasila da Tonči ima trenutno najviše takmičara, a da je u prethodnoj epizodi najviše kandidata, troje,  izgubila Aleksandra. 

Takmičenje počinje.

Antonio Krištofić probija led.
"Sa ovim momkom jedva čekam da uđem u studio", rekla je Aleksandra najavljujući nastup Antonia Krištofića. On peva pesmu Masima Savića „Iz jednog pogleda“. 

Prvi je komentarisao Masimo. Njemu se posebno dopao ton koji je upotrebio Antonio u pesmi i nagovestio je da će ga i sam upotrebiti. Tonči je priznao da mu je teško da bude objektivan jer je ova pesma pisana za Masima, pa je zato samo rekao da je bilo korektno. Od Željka komplimenti: „Bio si perfektan“, rekao je i dodao da je Antonio pokazao da je jedinstven i da uspešno brani svoj x faktor. Završnicu je imala Aleksandra koja je istakla da je Antonio prošle nedelje pokazao kakav je čovek. Ona je pohvalila svoj tim, kao poseban tim bratstva i jedinstva.

„Magi, samo napred, razvali“, ohrabrio je Željko svoju kandidatkinju Magdalenu Bogić koja je odabrala pesmu Magazina „Ginem“.

„Ti briljantno pevaš“, pohvalio je Tonči. Aleksandra je otvoreno rekla da se uplašila kada je čula da je Magdalena izabrala ovu pesmu budući da je pesma pisana za manje raskošan vokal, ali joj je sada jasno da se bespotrebno plašila. Masimo je poželeo Magdaleni sve najbolje zbog njenog glasa, snage i pozitivnosti koje nosi. Željko nije imao poseban komentar osim da se „vidimo u Areni“.

Na binu izlaze momci iz grupe „9Control“. Pesma koju su izabrali je „Rule the World“ grupe Take That, što je bio odličan povod da njihov mentor Tonči istakne da je samo pitanje trenutka kada će i oni zavladati svetom.

 Tokom njihovog nastupa bilo je velikih tehničkih problema. Željko se prvi obratio i momcima i javnosti i rekao da imaju puno pravo da traže od produkcije da ponovo izvedu pesmu. Uprkos tome, priznao je da su bili odlični. S njim se složio i Masimo. Pohvalio je to što su uspeli da savladaju šok i da iznesu pesmu do kraja. I Aleksandra je iskritikovala tonce, a grupi poručila:„Vi ste ovo majstorski odradili, bravo, bravo, bravo“. Na svoj prepoznatljiv način, Tonči je svoje pulene poslao u superfinale.

„Idemo u superfinale“, obodrio je Masimo pred izlazak na binu svog kandidata Amela Ćurića. Njegov izbor je rok numera „Teške boje“, koja je posle prve strofe i refrena prerasla u strani rok Lenija Kravica „Are you gonna go my way“.

Aleksandra je uživala, rekla je da je Amel doneo rok zvuk i da je vrhunski otpevao. Tonči je rekao da mu se ne sviđa Amelova boja patika, kolena i naočare. U stvari, priznao je da pošto Amel nije u njegovom timu mora pronaći nešto što mu se ne sviđa jer je bio fantastičan. „Amele, vidimo se u Areni“, kratak je bio Željko. Posle ovakvih komentara, Masimo je zaključio da je uživao kao da je bio na koncertu.

Princeza iz Đakova Iva Ćurić stupa na scenu i peva „Klinku“ grupe S.A.R.S.

Prvi se Ivi obrato Masimo. Rekao je da takav glas kakav ima Iva on zove apaurinski glas, jer leči dušu. „Imaš neverovatnu harizmu“, komplimenti i od Aleksandre. Tonči se nadovezao pohvalama, a Željko joj je nadenuo novo ime: Iva Melem Ćurić.

Taj zvuk im leži i zato je „Highway trio“ izabrao dve pesme pesme EKV-a – „Par godina za nas“ i „Ti si sav moj bol“. 

Od Željka su se čuli samo komplimenti, Za njega je ovo bio njihov najbolji nastup. Aleksandra im je poželela odlazak u Arenu. Masimo im je poručio da ostanu na liniji autorskih pesama, dok je Tonči priznao da je čitav život bio „šlageraš“, a da su ga oni naterali da počne da sluša rok pesme.

Jedini predstavnik Makedonije Bobi Mojsovski odlučio je da se predstavi ovog puta pesmom “Counting stars’’ – OneRepublic.

Tonči je primetio da Bobi barata vokalom maestralno I poželeo je da Bobi predstavlja Makedoniju u Areni. Željko je rekao je da je visoke tonove otpevao više puta besprekorno. Masimo se nadovezao u pohvalama, a Aleksandra je bila sigurna da će se Bobi naći u superfinalu.

"Samo Adnan i Tarik mogu da spoje Magazin i Deep Purple u jednu pesmu", najavio je nastup ovog dvojca Tonči Huljić.

“Ovo nije bilo lako izvesti. Odlično”, ocenila je Aleksandra. Željko je zamerio što su dodali spletu pesama “Smoke on the water”, jer im to ne leži. I Masimo je imao zamerku na izbor ove pesme, njemu je nedostajalo dodatnih efekata na bini. Komentar je stigao I od Tončija: “Vi ste već brend. Arena je vaša.”

Dok publika glasa  gledamo nastup Lukijana Ivanovića učesnika prvog X factora.

Linije su zatvorene, a gledamo još jedan nastup. Slavko Kalezić vlada scenom. Nakon njega nastupa i mladi pevač Vlaho Arbulić.

Stiže onaj najdramatičniji deo. Svi takmičari I njihovi mentori sun a bini. Sledi prozivka, ko ide dalje, a ko nas napušta.
Iva Ćurić je prvi superfinalista. Antonio definitivno napušta takmičenje jer ima najmanji broj sms glasova. "Hihway trio" takođe odlazi u superfinale. I Bobi odlazi u Arenu. Magdalena odlazi da peva pesmu spasa. Amel postaje još jedan superfinalista. Ostala su još dva benda. Tončiju nije lako jer će jedan bend pevati pesmu spasa. Adnan i Tarik odmeriće vokale sa Magdalenom u pesmi spasa, dok 9Control ide u Arenu.

Magdalena je prva pevala u muzičkom duelu. Odabrala je „Ima jedan svijet“. Moćno kao i uvek. Za njom izlaze momci Adnan i Tarik sa Čolinom „Ti si mi u krvi“. I oni su bili odlični.

Željko se prvi obratio. On je glasao za Magi. Tonči se takođe opredelio za svoje momke, za Adnana I Tarika. Aleksandra se odlučuje za Magdalenu budući da tako raskošan vokal dugo nije čula. Masimo je rekao da su Adnan I Tarik doneli novu disciplinu na Balkan, ali pošto je Magdalena “ubila” on glasa za nju.
Dakle 3:1 za Magdalenu. Adnan I Tarik odlaze kući, a Magdalena se priključuje superfinalistima I gledaćemo je u superfinalu.

Sledeće nedelje u superfinalu 21. juna bore se za titulu pobednika: Iva Ćurić, „Highway trio“, Bobi Mojsovski,   Amel, „9Control“ i Magdalena Bogić.

Vidimo se!

 

 

0
0 Komentari
Ostali komentari