Uloguj se

Epizode

22. 05. 2015. 14:10   >>  00:01

X factor - 11. epizoda

Sve je spremno. Jedanaest finalista i četiri takmičara povratnika. Večeras gledamo osmoro takmičara, dok njih sedmoro nastupaju sutra. Drugi live Xfactor Adria može da počne.

Prvo su se predstavili četvoro povratnika u X factor Adria sa pesmom Lane moje, Željka Joksimovića. Ubrzo, njima su se na bini pridružili i ostali muški finalisti te su svi zajedno završili numeru.

A tu su i voditelji Aleksandar i Antonija koji su nas podsetili da je većina takmičara prošle nedelje prvi put nastupila uživo i to pred celim regionom. Veliki pozdrav za grupu Infinitas koji su prošle nedelje ispali iz takmičara. 

Večeras takmičari izvode pesme s Evrosonga. Prošle nedelje baš na sceni X factor Adria bio je kako se sada ispostavilo pobednik Evrosonga.

A evo i i našeg žirija. Željko je upravo došao sa Evrosonga i primetio da bina X factor Adria ne zaostaje za binom Evrosonga. Aleksandra je pozdravila svu publiku. Tonči je priznao da mu nije bilo jednostavno što je Infinitas ispao. Masimo kaže da je bitno pevati u ovom takmičenju, ali da osoba mora da ima i ono nešto, baš taj X factor da bi ih osvojio.

Večeras nastupa osmoro finalista: David Temelkov, Nikola Marjanović, Antonijo Krištofić, Jelena Đurić, Nina Simić, 9Control, Adnan i Tarik i Milan Bukilić.

I danas će neko od takmičara morati da ispadne, tako da poziv svim gledaocima da glasaju jer su linije otvorene.

Adnan i Tarik prvi nastupaju večeras. Oni su "povratnici" u X factor pa kažu da će dati 150 odsto od sebe jer ovo je njihov kambek. Večeras izvode pesmu For Real, grupe Athena kojom se Turska predstavila na Evrosongu 2004. godine.

Masimov komentar je bio: "Bravo, samo se držite ovakvog veselja"

Aleksandra koja je dobila i poljubac u ruku od mladića tokm nastupa, prokomentarisala je:"Otvorili ste Evrovizijsko veče na pravi način. Više osmeha, opustite se na pravom ste mestu".

Željka je njihov nastup razmrdao i podsetio na Evroviziju 2004 kada je nastupao s pesmom Lane moje i kada mu je upravo grupa Athena bija jedan od glavnih konkurenata jer je završila na četvrtom mestu.

Tončiju je drago što su ponovo sa nama i nada se da do kraja neće izaći iz šoua te im je poželeo mnogo sreće.

Momak koji peva da se naježiš, Antonio Krištofić nastupa sledeći. Priznaje da mu je prvi live bio stresan. Voleo bi da u budućnosti predstavlja Hrvatsku na Evrosongu. Večeras će pevati pesmu Zdravka Čolića, Gori vatra, koju priznaje, ranije nije čuo.

Željko je njegov nastup prokomentarisao ovako: "Bio si fantastičan. Samo trebalo bi da više slušaš pesme iz davnina imaš taj vokal da bi trebalo da obratiš pažnju na taj stil".

Tonči je priznao da je lokal patriota ali je imao i jednu zamerku: "Jesi li slušao nekada Čolića, previše koristiš vibrato".

Masimo je imao isto mišljenje: Slažem se sa Tončijem, obrati pažnju na vibrato", a  Aleksandra smatra da je bio perfektan: "Ova pesma nije jeednostavna. Divan si, spontan iskren i ostani takav".

Nikola Marjanović je sledeći i pevaće "Pokušaj" od Lake koji je ovom pesmom predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Evrosongu. Pesmu je posvetio svim gej i lezbejskim parovima jer smatra da njima na ovim prostorima treba više razumevanja.

Aleksandra je rekal da je veliki fan Nikolinog benda Sein. Tonči kaže da je Nikola imao večeras najbolji scenski nastup. "Kladili smo se kada ćeš zaboraviti tekst". Željko kaže da njegovo zaboravljanje tektova ne može više da se toleriše.

Masimo kaže da se Nikola nije dekoncentrisao nakon zaboravljenog teksta i pohvalio je njegov izgled večeras.

Jelena Đurić je sledeća. Pevačica o kojoj se u celom regionu uveliko priča. Kaže da je malo plaše Tončijevi komentari. Takmičenje joj je veoma naporno pogotovu jer ne viđa svoje dete uopšte. Pevaće pesmu Nine Badrić "Nebo" i posvećuje svojim pajtosima s Evrovizije na kojima je dva puta nastupala. Tako su joj Jelena Tomašević i Sara Jvoanović pružile podršku i rekle da su uz nju. 

Tončija je interesovalo da li joj je hrapavost u glasu prirodna ili je sama forsira. Kada je čuo da je odgovor i jedno i drugo rekao je:"Pazi da ti hrapavost glasa ne pređe u manir. Pokazala si i da možeš mirnije, proširiti svoj repertoar i nemoj da misliš da si bila manje sugestivna".

I Željko je imao samo reči hvale: "Bila si perfektna i samo tako nastavi".

Aleksandra joj je kao žena ženi rekla:"Sve si lepša i lepša. Slaže sa kolegama, malo grešaka u intonaciji, ali jako si mi se dopala".

Masimo je imao modne kritike za stiliste:"Nemam ti šta reći. Čudi me da Željko koji ima modno oko što da ste i ti i Nikola bili u fraku. Samo mala modna zamerka za stilist". 

Milan Bukilić takođe se vratio u X factor prošle nedelje. Kaže da prati Evrosong, a pevaće pesmu Džuli, Danijela Popovića. Pesmu posvećuje majci jer kaže da zna da ju je ona u mladosti slušala.

Željko je odmah rekao da je odlično pevao, ali je imao jednu malu zamerku:"Falila ti je zamena za seste Barudžija da bi se ti bolje osećao. Nije mi se dopalo što si imao tremu ali si to šarmom nadoknadio".

Tonči je Milanu rekao:"Ne treba previše improvizovati i menjati melodiju, ali vrlo lepo".

Masimo se veoma dopao Milanov nastup u kući sudija: "Vrlo sam navijao da se vratiš. Slažem se sa Željkom da su trebali da ti stave dve pevačice iza ali si se dobro snašao!"

Aleksandra je dala interesantan komentar prisećajući se detinjstva kada je imala 11 godina:"Verujem da mnoge devojčice sada gledaju u tebe kako sam ja gledala u Danijela Popovića na Jugoviziji 1983. godine".

Imala je uplau pluća, upalu grla, a ovoga puta puna je snage. Nina Simić u drugoj live emisiji otpevaće pesmu Lorin "Euphoria".

Aleksandra je Ninu prvo pitala za zdravlje. Kada je čula da je dobro, rekla je da je sada vreme da budu strogi prema njoj. "Imala si falševe, možda ovo nije bila dobar izbor za tebe i Željko ako bude imao vremena treba više da radi s tobom".

Masimo se složio: "Pevački je bilo na nivou karaoka. I trebalo je da više sarađuješ sa plesačima".

Tonči kaže da ona sigurno ne bi pobedila na Evroviziji, ali ne znači da nećeš.

Željko Joksimović joj je pružio podršku i rekao da će sigurno biti bolje.

Sada slede miljenici ženske publike, 9Control. Pevaju pesmu Hold me now čuvenog Džona Logana. A kako su stupili na binu tako vrisak devojčica nije prestajao!

Masimo je odmah izrazio svoje oduševljenje:" I publika ovo oseća. Večerast ste najbolja tačka. Vrlo dobro. Bravisimo".

Aleksandra nije imala ništa manje pohvala:"Zvučite kao svetski bend".

Željko je rekao da je uživao i dodao: Ovo je bilo zaista fantastično. I pojedinačno i zajedno ste bili super".

I njihov mentor Tonči imao je samo reči hvale:"Vi se u prvom redu zabavljate sami i to prenosite na nas. Bravo momci"!

Večeras je ostao još David Temelkov, dečko koji je jedini uspeo da rasplače Aleksandru Kovač. Peva energičnu i eksplozivnu pesmu od Kaliopi "Crno i belo" koja mu je putem video poruke pružila podršku. 

Tonči je video malo drugačijeg Davida:"Pokazao si mangupa u sebi kada si bacao stvari po bini i svidelo mi se".

Željko je ipak imao jednu zamerku:"Meni nije dopalo što si gurnuo rekvizitu. Rekvizita je svetinja. Sve ostalo bilo je jako energično. Sve vreme si pevao Aleksandri, jel to tačno?", na to je David rekao da je pevao svima.

Masimo je rekao da je bilo dobro ali:"U tvom glasu postoji samo jedna boja, ta boja odgovara Kvinu koji si pevao prošli put u ovoj pesmi malo manje tako da pazite kada birate pesmu jer tebi pesma treba da bude krojena a ne da se ti krojiš po pesmi".

Aleksandra je pitala Davida koji je zajednički haštag nje i momaka. David je rekao #nemojnekomnogodaseloži. E baš to je ponovila i Aleksandra i dodala:"Dominiraš!"

Antonija nije imala srca, pa je Aleksandar rekao da su linije zatvorene! Prošle nedelje su Tviteraši imali zadatak da izglasaju koji od takmičara bi najbolje predstavljao svoju zemlju na Evrosongu. A rezultati kažu: ADNAN I TARIK!

I dok se glasovi broje, a publika s nestrpljenjem čeka da vidi šta će zbrojeni glasovi da kažu, atmosferu podižu i opuštaju „Roma Sijam“, muzički gosti drugog lajva.

Svi takmičari koji su večeras nastupali izašli su na binu zajedno sa svojim mentorima i čekaju da čuju rezultate glasanja.

Prvo ćemo čuti imena onih koji prolaze dalje. Prvi koji mogu da odahnu su: 9Control. Zatim, dalje idu i Jelena Đurić, Adnan i Tarik, Antonio Krištofić, David Temelkov. 

Sada su na bini ostala tri mentora i tri kandidata: Milan, Nina i Nikola. Prvi, pesmu spasa će pevati, Nikola Marjanović. 

Ostaje da vidimo ko će od Nine i Milana proći dalje, a ko će sa Nikolom odmeriti snage. To će biti Milan, jer Nina prolazi dalje.

Prvi će pesmu pevati Milan Bukilić. On je odabrao da kao pesmu spasa otpeva Žute dunje grupe Indeksi. 

Zatim je svoju pesmu spasa otpevao i Nikola Marjanović. I to pesmu "Stay" koju u originalu izvode Rijana i Miki Eko.

Željko - Nikoli sam već rekao da je za njega ovaj šou marketing jer je on već oformljen izvođač i treba da se bavi snimanjem ploča. Zato glasam da ostane Milan Bukilić.

Aleksandra - Pitam publiku šta rade i šta ispred nas rade dva vrhunska pevača jer je večeras bilo gorih izvođenja. Nikola imaš svu moju podršku, ja glasam za mog kandidata, za Milana.

Tonči - Ja sam taj koji treba da presudim jer je sledeći Masimo čiji je Nikola kandidat.

Masimo - Slažem se sa Aleksandrom. Večeras je bilo loših izvođenja i tužno je ispred nas videti ove vrhunske pevače. Svoj glas dajem Nikoli.

Tonči - Zaista je šteta. Nikola šta god da ti treba u životu. Ja sam ovoga puta na strani Milana jer u jednom segmentu on može mnogo više posla učiniti. A što se tebe Nikola tiče šta god da ti treba ajmo sutra da sednemo da pričamo.

Nikola - Čestitam Milanu jer je odličan pevač i zaista ništa ne žalim. 

Sutra u isto vreme na istom mestu budite uz Prvu Tv i Xfactor Adrija, očekuje vas drugo evrovizijsko veče i još sedam takmičara!

0
0 Komentari
Ostali komentari