Uloguj se

Epizode

08. 05. 2015. 10:53   >>  12:20

X factor - 9. epizoda

Posle audicija i „bootcampa“, stigli smo do faze takmičenja Kuća sudija nakon koje će ostati samo 12 najboljih kandidata koje ćemo gledati u emisijama uživo. U prethodnoj epizodi, Željko i Masimo su izabrali svoje kandidate, a sada su na redu Kuće sudija Tončija i Aleksandre koji će izabrati svoje finaliste: 3 grupe i 3 mladića


Kandidati stižu u Aleksandrinu kuću, kao i u Tončijevu gde će oni uz pomoć svojih gostiju suziti izbor takmičara. Tonči je izrazio nadu da će ga kandidati iznenaditi svojim napretkom jer, kako kaže, suština celokupnog takmičenja je napredak. Aleksandra smatra da se najbolji uvek lako prepoznaju i da je bitnije od vokalnih sposobnosti kakav je neko čovek jer, kako kaže, publika to prepoznaje i nagrađuje. Izjavljuje i da od danas upoznajemo novu i drugačiju Aleksandru koja ne prašta greške.

Kuća sudija – Tonči Huljić
Prvo odlazimo u Tončijevu kuću. On kandidatima predstavlja svog prijatelja koji će mu pomoći u izboru – Petra Graša.


Pred Tončija i Petra prva izlazi grupa ''Infinitas'' u kojoj su braća i sestre iz Zagreba. Dva brata i tri sestre izvode numeru ''Terca na tišinu'' grupe ''Silente''. ''Niste se osramotili, ali to sam svakome rekao do sada'', bio je Tončijev komentar. Potom komentariše sa Petrom kako im nedostaje više ekspresije jer su previše skoncentrisani na pevanje.
Sledeći su momci iz podgoričke grupe ''Highway'' - Marko, Petar i Luka. Za ovu fazu takmičenja su pripremili pesmu grupe Haustor ''Uzalud pitaš''. Tonči pita Petra za mišljenje. ''Ne mogu reći da imam neku ozbiljniju zamerku. Tri momka koja dobro sviraju, dobro pevaju...''

Stiže grupa ''U la la'' koju čine tri devojke iz Zagreba i Splita - Veronika, Korina i Eni. One su spojene u grupu, pa su u Bootcamp-u imale mali sukob sa Aleksandrom jer im je rekla da se ne oseća jedinstvo dok pevaju. Pevaju pesmu Parnog valjka - ''Sve još miriše na nju''. Tončijev komentar je da se nisu osramotile, dok Petar kroz šalu kaže: ''Lepo je videti da se Dalmacija i Zagreb slažu.'' Ipak, Tonči razmatra sa Petrom da li one mogu da funkcionišu kao bend.

Na redu su Adnan Pacoli i Tarik Mulaomerović iz Sarajeva koji su na audiciji oduševili i publiku i žiri svojim obradama poznatih numera u bitboks stilu, a zatim i u bootcamp-u svojom obradom numere ''Da je tuga snijeg'' Dina Merlina. Izvode Stingovu pesmu ''Desert Rose'', naravno, u beatbox stilu. Tončijev komentar je da je trema malo učinila svoje, ali da to neće uzeti za zlo. Njegova dilema o kojoj razgovara sa Petrom je šta ovi momci mogu još da pruže.

Peta grupa koja izlazi pred svog mentora je ''9Control'' koju su na početku činila tri momka, a zatim im se na Tončijevu inicijativu priključio četvrti član  Faris Pinjo. Za ovu fazu takmičenja su izabrali pesmu ''To the Moon and back'' koju u originalu izvodi ''Savage Garden''. Tonči je prijatno iznenađen kako su se momci uklopili.

Poslednje izlaze  ''Anđeline'', ženska grupa koju čine četiri devojke. Baš kao što je slučaj sa muškom grupom ''9Contol'', na početku su bile tri članice, a na Tončijevu inicijativu im se pridružila Milica Lojić.. Devojke misle da su najbolje, a Tonči se šali: ''Šećer dolazi na kraju. Sada ćemo videti kakav ste vi šećer, da ne bude ono gorko sladilo.'' One izvode pesmu ''Crazy in love'' – Bijonse u nešto drugačijem, sporijem aranžmanu. Tonči je zadovoljan, baš kao i Petar koji je izrazio zadovoljstvo onim što je čuo, ali i video. Njih dvojica kažu da svaka od njih ima jak personaliti, ali ipak dobro funkcionišu zajedno.

Pošto su nastupi završeni, Tonči uz Petrovu pomoć razmatra koje bi tri grupe trebalo da idu dalje. Smatra da su neki od njih pokazali više od očekivanog, a neki su ga pomalo razočarali, odnosno, nisu napravili korak dalje.

Antonija najavljuje saopštavanje odluka. ''Highway'' bend će prvi saznati da li nastavlja takmičenje. Oni smatraju da su im najveće konkurencija ''Anđeline'' koje, po njihovim rečima, sigurno prolaze. Momci izlaze pred svog mentora koji ih odmah pita šta misle, da li su prošli. Posle kraćeg razmišljanja, odgovaraju: ''Jesmo.'' Tonči ih preseca: ''Niste.'' On im govori da imaju jak personaliti, upečatljiva lica, ali im fali autorska komponenta. Smatra da moraju imati svoje pesme kako bi se razlikovali od običnih bendova. Pozdravljaju se sa Tončijem uz dogovor da mu se jave kada budu napravili svoje pesme.

Sledeće su ''Anđeline'' kao i bend ''U la la'' . Članice oba ženska benda misle da će sigurno proći. Tonči ''Anđelinama'' govori da se dvoumi jer ne zna nijedan ženski bend sa naših prostora koji je uspeo. Bendu ''U la la'' govori da je svaka ostala svoja i da se osećalo da ne stoje iza onoga što su predstavile. Tonči pita ''Anđeline'' da li su dobre same po sebi ili su se istakle zato što su drugi bendovi podbacili. Uglas odgovaraju: ''Same po sebi.'' Tonči kaže: ''Zato ste i prošle '' dok bend ''U la la'' ispada.Bend ''9Control'' misli da postoji velika šansa da uđu u Tončijevih 3. On im govori da su bili dobri, ali da je u njihovom nastupu osetio da jedan od njih četvorice stvara disbalans u grupi. Daje im nekoliko minuta nasamo da razmisle ko je od njih višak. Momci su uplašeni, a Faris je ubeđen da je on višak, dok ostali ne misle tako. Tonči se smeje u režiji jer je ovo test za grupu kako bi video da li dovoljno veruju u sebe. Vraća se i pita ih kakva je odluka. Svi članovi ćute, a Tonči im aplaudira: ''Svaka čast, prošli ste upravo zato što ste svi zajedno!''

Sada odluku čekaju braća i sestre iz benda ''Infinitas''. Tonči govori da je izbor pesme jedina svetla tačka u njihovom nastupu. Govori da su podbacili, ali, s druge strane, šalju poruku porodičnog zajedništva i to im je najveća prednost. Zatim poziva i Adnana i Tarika da im se pridruže. Ostalo je mesta samo za jednu grupu. Tonči smatra da Adnan i Tarik od prvog nastupa nisu pokazali ništa novo. Šalje ih na čekanje. Grupa ''Infinitas'' prolazi dalje.

Tonči zove produkciju kako bi urgirao da i Adnan i Tarik prođu dalje. Traži za njih ''wild card''. Govori momcima da ne zna šta će biti, ali navija da bude sve u redu. Grupa ''Infinitas'' javlja tati da su prošli.

Ove bendove ćemo gledati u uživo emisijama: Andjeline, Infinitas I 9Control. Tonči očekuje od njih da opravdaju to što su prošli dalje i želi im puno sreće.

Kuća sudija - Aleksandra Kovač

Na redu je Aleksandrina kuća. Ona dočekuje svoje kandidate i predstavlja gošću – Kaliopi.

Prvi se predstavlja mladić iz Ohrida, Bobi Mojsovski. Izvodi pesmu ''Always '' koju u originalu izvodi Bon Žovi. Kaliopi i Aleksandra se slažu da je tipičan pop – rok izvođač i izuzetno muzikalan.

Drugi po redu je Siniša Vidović koji je na audiciji i u bootcamp-u pokazao kompletan scenski nastup i osvojio sve svojim plesom. Ovim nastupom želi da se ''ogoli'' i pokaže da je ranjiv. Izabrao je pesmu ''Nov čovjek'' koju izvodi Žak Houdek. Svi su oduševljeni emocijom koju je Siniša pokazao, pa mu i konkurenti aplaudiraju i čestitaju.

Treći mladić koji je stigao do ''Kuće sudija'' je David Temelkov, dvadesetdvogodišnjak iz Skoplja. Pred svojom mentorkom i njenom gošćom izvodi pesmu ''Angels'' Robija Vilijamsa koju posvećuje svom dedi. Kaliopi su pošle suze nakon njegovog nastupa, a voditelj  Aleksandar Radojičić je prokomentarisao: „Zvezda je rođena!“

Posle njega nastupa Ilija Mihailović koji ima samo 16 godina. Kako bi pokazao koliko mu sve ovo znači,  počeo je da trenira kako bi skinuo višak kilograma na koji mu je Željko Joksimović skrenuo pažnju. ''Thinking out loud'' – Ed Širan je pesma kojom se predstavlja Aleksandri i Kaliopi. Zadovoljan je svojim nastupom.Pretposlednji kandidat  je Milan Bukilićiz Podgorice koji se drugi put prijavio za ''X factor''. Izvodi pesmu Zdravka Čolića ''Kao moja mati''. Jedini zaključak Kaliopi i Aleksandre je da će biti jako teška odluka. Aleksandra kaže da ima najbolju grupu.

Poslednji je Antonio Krištofićiz Opatije koji je još na audiciji pokupio sve simpatije žirija zbog svog raskošnog vokala. Izlazi pred žiri sa rečima: ''Šećer na kraju, ja se nadam.'' Posle izvođenja kaže voditelju Aleksandru da misli da mu ovo najbolji nastup do sada i misli da je bio savršen, dok Aleksandra i Kaliopi komentarišu kako je imao i bolje nastupe.

Aleksandar najavljuje žiriranje. Aleksandri je teško da donese odluku jer su svi odlični. Kandidati su napeti i pod tenzijom.

Prvi će odluku čuti Antonio i Bobi. Obojica se nadaju da će proći u „live“ emisije. Aleksandra govori Bobiju da je već izgrađen pevač koji ima sigurnost i kontrolu nad svojim glasom i scenskim nastupom. Antonio, po njenom mišljenju, nije bio na nivou koji je pokazao na prethodnim nastupima. Ipak, njena odluka je da Bobi ispadne jer smatra da ''X factor'' nije program za njega. Antonio prolazi dalje.

Zatim su na redu Ilija i Siniša. Aleksandra govori Siniši da poštuje umetnike poput njega koji imaju više talenata, dok za Iliju smatra da poseduje šarm i nežnost koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Iliji govori da vesti nisu dobre, već odlične i on prolazi dalje.

Zbog toga što sledi faza takmičenja u kojoj će pred svakog pevača biti postavljeni teži vokalni zahtevi, Aleksandra odlučuje da eliminiše Sinišu iz daljeg takmičenja.

Ostali su Milan i David. Aleksandra misli da je David večeras otpevao pesmu kao da je pisana za njega, ali da ima problem sa intonacijom, ritmom i frazom. Za Milana smatra da je beskrajno talentovan, ali je bilo puno detalja koji nisu bili dobri. Na kraju odlučuje da David prolazi dalje. On ipak nije dovoljno srećan jer je dobio kritike koje nije očekivao. S obzirom da je izabrala tri kandidata, Aleksandra saopštava Milanu da ne ide dalje. Ipak, potrudiće se da ubedi produkciju da se on priključi mladićima koji su prošli.

Dakle, u „live“ emisije idu Antonio, Ilija i David. Aleksandar objašnjava gledaocima kako mogu glasanjem preko Facebook-a da vrate u takmičenje kandidata koga žele.

WILD CARD – Omogućiće jednom kandidatu da se vrati u takmičenje!

Svim tamičarima koji nisu prošli dalje, Samsung daje novu šansu!

Od 12 takmičara koji su ispali u ovoj fazi, imate mogućnost da jednog učesnika koji bude imao najviše vaših glasova, vratite u šou!

Glasanje počnje odmah nakon završetka epizode i trajaće do 17.05., kada će u prvoj emisiji UŽIVO voditelji objaviti ko će zahvaljujući vašim glasovima biti automatski vraćen u takmičenje kao ravnopravan borac za titulu najboljeg!

 Za jednog kandidata možete glasati samo jednom.

 
 
0
7 Komentari
Ostali komentari